Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός ειδικεύεται στην θεραπεία παθήσεων των οστών και της σπονδυλικής στήλης σε ενήλικες και παιδιά. Ασχολείται και παρακολουθεί ασθενείς με κατάγματα άνω, κάτω άκρων και ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης τα οποία δύναται να αντιμετωπίζονται συντηρητικά με γύψο ή νάρθηκα είτε χειρουργικά, ασθενείς με εκφυλιστικές παθήσεις των οστών όπως η οστεοαρθρίτιδα, διάφορες φλεγμονώδεις αρθρίτιδες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και μεταβολικά νοσήματα όπως η ουρική αρθρίτιδα. Ελέγχει, κατευθύνει και επανεξετάζει ασθενείς με οστεοπόρωση.

Συμπτώματα όπως η οσφυαλγία η ισχιαλγία η αυχεναλγία καθώς και παθήσεις της σπονδυλικής στήλης όπως η δισκοκήλη στην οσφύ (μέση) ή τον αυχένα ανήκουν στο πεδίο κλινικής εξέτασης του. Πόνος στο γόνατο το ισχίο και γενικότερα όλες τις αρθρώσεις του σώματος αποτελεί πεδίο του ορθοπεδικού χειρουργού.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός του κέντρου μας είναι εξειδικευμένος στην θεραπεία της δισκοκήλης στην μέση με διαδερμική έγχυση – δισκοπλαστική καθώς και την αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων – παθήσεων του ώμου και του γόνατος με την αναίμακτη μέθοδο της αρθροσκόπησης. Επίσης είναι εξιδεικευμένος στην ορθοπεδική παίδων.

Ο ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΕΝΕΣΙΜΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΚΩΣΗ – ΘΛΑΣΗ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΥΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ,ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΕΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΝΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ, ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ – ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ, ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ – ΡΑΧΙΑΛΓΙΑ, ΠΟΝΟΙ ΩΜΟΠΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΧΗΣ, ΔΙΣΚΟΚΗΛΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΤΙΔΕΣ.

Στις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που εκτελεί ο ορθοπεδικός χειρουργός του κέντρου μας συμπεριλαμβάνονται:

 • Αρθροσκόπηση ώμου (ρήξη τενόντων, αστάθεια)
 • Αρθροσκόπηση γόνατος (ρήξη μηνίσκων και χιαστών συνδέσμων)
 • Θεραπεία δισκοκήλης με αναίμακτη διαδερμική έγχυση – δισκοπλαστική
 • Χειρουργική θεραπεία καταγμάτων άνω και κάτω άκρων με αναίμακτες τεχνικές περιορισμένης τομής – προσπέλασης
 • Ολική αρθρoπλαστική γόνατος και ισχίου με αναίμακτη τεχνική περιορισμένης προσπέλασης.
 • Μικροεπεμβάσεις με τοπική αναισθησία στον χώρο του κέντρου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Το PRP είναι αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια είναι το μέσο για τη διαβίβαση των αυξητικών παραγόντων που επάγουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, οστεοβλαστών και ενδοθηλιακών κυττάρων με σκοπό την προώθηση και την επιτάχυνση της επούλωσης των ιστών. Το αυτόλογο πλάσμα προκύπτει από αιμοληψία και φυγοκέντριση του αίματος σε ειδικά σχεδιασμένους σωλήνες και συγκεκριμένες συνθήκες φυγοκέντρισης. Στο ιατρικό μας κέντρο, η διαδικασία αιμοληψίας, φυγοκέντρησης και έγχυσης των αυξητικών παραγόντων του πλάσματος από το αίμα του ασθενούς διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υποβοήθηση των υπερήχων. Αποτελεί την πλέον προηγμένη βιολογική συντηρητική θεραπεία αντιμετώπισης αθλητικών κακώσεων και παθήσεων (χόνδρινων και τενόντιων κυρίως βλαβών).

ΕΝΕΣΙΜΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ – Η ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ, ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΥΩΝ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 5Η ΚΑΙ 6Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΟΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ, ΤΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΥΠΟΥ ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑΣ, ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ, ΙΣΧΙΑΛΓΙΑΣ, ΓΟΝΑΛΓΙΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΣΧΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Χρόνιοι πόνοι όπως οι πόνοι στη μέση τον αυχένα, γύρω από τον ώμο τον αγκώνα και το γόνατο η στο πέλμα αλλά και πρόσφατοι τραυματισμοί όπως τενοντίτιδες ή διαστρέμματα μπορούν να αντιμετωπισθούν σήμερα με αυτή τη φυσική θεραπεία. Αναλόγως της βαρύτητας και της χρονιότητας του προβλήματος μπορεί να απαιτηθούν από 3 – 10 συνεδρίες, συνήθως σε χρονική απόσταση 3 –7 ημερών. Ανάλογα με την περιοχή που πάσχει υπάρχει εξειδίκευση στο σκεύασμα του Κολλαγόνου που θα χρησιμοποιηθεί (δηλαδή άλλου τύπου σκεύασμα θα χρησιμοποιηθεί σε παθήσεις του γόνατος και άλλο σε παθήσεις του ώμου). Οι εγχύσεις γίνονται στο χώρο του ιατρείου και δεν απαιτείται κάποια ειδική προετοιμασία. Γίνεται χρήση πολύ μικρής και ατραυματικής βελόνης και το περιεχόμενο εγχέεται διαδερμικά στο υποδόριο απ’ όπου το Κολλαγόνο θα απορροφηθεί στα βαθύτερα στρώματα του σώματος. Η διαδικασία, παρότι ενέσιμη, δεν είναι επίπονη ούτε έχει παρενέργειες και ο ασθενής μπορεί να έλθει και να φύγει μόνος του από το ιατρείο.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ Η ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟ ΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΕΣΙΜΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΚΚΡΙΩΜΑ (ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΙΣΤΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.

ΤΟ ΕΝΕΣΙΜΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ.

ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ – ΡΑΧΙΑΛΓΙΑ – ΑΛΓΟΣ ΘΩΡΑΚΑ – ΠΟΝΟΙ ΡΑΧΗΣ ΠΛΑΤΗΣ – ΙΝΙΜΥΑΛΓΙΑ

ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ – ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ – ΔΙΣΚΟΚΗΛΗ

ΠΕΡΙΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ (ΩΜΟΥ, ΓΟΝΑΤΟΣ, ΙΣΧΙΟΥ, ΧΕΙΡΟΣ)

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΘΛΑΣΕΙΣ ΜΥΩΝ, ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (ΔΙΑΣΤΡΕΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣ Κ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ)

ΠΟΝΟΙ ΜΙΚΡΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ – ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΥΠΕΡΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΤΙΔΕΣ – ΚΑΡΠΙΑΙΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ, ΩΛΕΝΙΑ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ.

ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ.

Δύναται η έγχυση, να εκτελεστεί υπό υπερηχογραφικό έλεγχο κάτι το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρικό μας κέντρο.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Επιστημονική ομάδα

 • Κατ΄ οίκον αιμοληψία

  Καλέστε στο 2463055800-808 και 2463115911 για να κλείσετε το κατ’οίκον ραντεβού σας.
  πληροφορίες
 • Ώρες λειτουργίας

  • Δευτέρα & Τρίτη
   7:30 – 20:30
  • Τετάρτη, Πέμπτη &
   Παρασκευή
   7:30 – 15:30 &
   17:30 - 20:30
  • Σάββατο
   9:00 – 15:00

Κλείστε ραντεβού

Ξεφυλλίστε τον πλήρη οδηγό